Over zorg- en veiligheidshuizen

Soms heeft iemand problemen op veel verschillende vlakken. Dan is het nodig met meerdere organisaties uit de verschillende domeinen samen te werken om deze persoon verder te helpen. Een zorg- en veiligheidshuis biedt bij deze samenwerking regie op het proces. En zorgt voor maatwerk in de meest complexe domeinoverstijgende casuïstiek.

Over zorg- en veiligheidshuizen

Wat doet een zorg- en veiligheidshuis?

Een zorg- en veiligheidshuis is een netwerkorganisatie. Hier werken netwerkpartners uit het straf-, zorg- en gemeentelijk domein samen om een passend plan van aanpak te maken voor mensen met complexe, domeinoverstijgende problemen. Met als doel bijdragen aan de algemene veiligheid in de maatschappij en het verbeteren van de persoonlijke situatie voor de cliënt.

In Nederland zijn 31 zorg- en veiligheidshuizen. Lees hier meer over op de website van de samenwerkende zorg en veiligheidshuizen.

 

 

Wat doet een zorg- en veiligheidshuis?
Bekijk de video

Wanneer betrek je ons?

Het zorg- en veiligheidshuis betrek je als:

  1. Een gezin of persoon problemen heeft op meerder gebieden
  2. Er sprake is van crimineel of overlastgevend gedrag of dreiging hiervan
  3. Er partijen uit meerdere domeinen nodig zijn

Regio Haaglanden

Je bent nu op de website van het zorg- en veiligheidshuis van de regio Haaglanden. Onze netwerkpartners werken binnen de 9 gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.